Pledging 1,975 Meals and More to Mark 45 Years Since Refugees First Arrived in U.S. April 30, 1975


Theo tin Nailing It For America hay Orange County United Way

Orange County United Way đang hợp tác với nhóm thiện nguyện thực hiện dự án “Nailing It For America” ​cho ​Người Mỹ gốc Việt trên khắp Hoa Kỳ tham gia đóng góp vào Thứ Năm ngày 20 tháng 4 năm 2020 để giúp nhân viên y tế chiến đấu với Đại Dịch COVID-19
Nhân viên y tế đang đặt cuộc sống của họ trên tuyến đường chống dịch để giữ cho chúng ta an toàn. Giúp Họ là giúp chính chúng ta.

Orange County United Way đang hợp tác với nhóm thiện nguyện thực hiện dự án “Nailing It — vì Những Nhân Viên Y Tế” (Nailing It- For healthcare workers) để cung cấp thiết bị bảo vệ cần thiết đến các nhân viên y tế địa phương, những người đang ở tuyến đầu trong cuộc chiến chống Đại Dịch.

Ông Tâm Nguyễn, đồng chủ tịch hội Orange County United Way đồng thời là Giám Đốc của Advance Beauty College, đã giúp khởi xướng dự án “Nailing It For Health Care Workers,” một nỗ lực thiện nguyện do các doanh nghiệp và chuyên gia ở Quận Cam điều phối, nhằm mục đích quyên tặng các thiết bị bảo vệ cá nhân (PPE) cho nhân viên y tế. Tính đến thời điểm hiện tại, 120,000 khẩu trang và hơn 300,000 đôi găng tay cũng như các thiết bị bảo vệ cần thiết khác đã được giao tận tay đến hơn 40 bệnh viện và các cơ sở y tế ở Quận Cam và Los Angeles chỉ trong vòng 10 ngày ngắn ngủi.

Dù vậy, vẫn cần thêm số lượng lớn PPE để có thể đáp ứng phần nào nhu cầu cấp thiết của các bệnh viện, viện dưỡng lão, và nhiều cơ sở y tế khác.
Nailing It For Healthcare Workers in action

Sự gia tăng số lượng bệnh nhân không ngừng cũng đồng nghĩa với việc những nhân viên y tế không có thời gian và sức lực để chuẩn bị chính bữa ăn của mình. Vì thế, 15 chủ nhà hàng địa phương đã chung tay góp sức đóng gói các bữa trưa/bữa tối bổ dưỡng và gửi đến tận nơi cho các nhân viên y tế của chúng ta. Những khẩu phần ăn được quyên tặng này đã phần nào giúp đảm bảo sức khỏe và tăng thêm sức mạnh cho họ trong cuộc chiến đấu chông gai với Đại Dịch Covid 19.

Sự hợp tác giữa Orange County United Way và “Nailing It For Health Care Workers” đã giúp mở rộng dự án thiện nguyện và tạo cơ hội cho các doanh nghiệp cũng như các thành viên trong cộng đồng có thể chung tay góp sức vì những nhân viên y tế ở địa hạt Orange County và Los Angeles.

Các nhân viên y tế đã và đang đặt cược chính mạng sống của họ trên hành trình chống dịch vì sức khỏe chúng ta — Hãy chung tay vì Sức khỏe của Họ!!
Pledging 1,975 Meals and More to Mark 45 Years Since Refugees First Arrived in U.S. April 30, 1975
Vietnamese Americans across U.S. join forces Thursday, April 30 to help healthcare workers fighting COVID-19

NEWS PROVIDED BY
Nailing It For America
Apr 29, 2020, 13:54 ET

WESTMINSTER, Calif., April 29, 2020 /PRNewswire/ — Vietnamese Americans in Orange County’s Little Saigon issued a “Nailing It For America” challenge to other Vietnamese communities throughout the country: Join the national day of giving back beginning Thursday, April 30 to help healthcare professionals and other front-line workers fighting the coronavirus (COVID-19).

So far, New York City, Boston, Dallas, San Jose, Salt Lake City and others have plans to deliver 1,975 meals and personal protective equipment (PPE).

Earlier this month, “Nailing It” volunteers collected and delivered more than 120,000 medical-grade masks and 300,000 gloves within 10 days for Southern California’s healthcare professionals combatting COVID-19. Vietnamese restaurants also joined the cause, delivering 20,000 meals along with PPEs last Thursday.

After the shutdown of nonessential businesses across America, Advance Beauty College President Tam Nguyen and others mobilized the nail industry nationally to donate 1.2 million medical-grade masks, gloves and other PPEs in nearly every state to healthcare workers who desperately needed them. The group estimates the value of supplies is approximately $30 million.

Vietnamese Americans have transformed the nail industry thanks to the chance encounter of Tippi Hedren at Hope Village refugee camp in Northern California in 1975. After the visit, the star of “The Birds” flew her personal manicurist in weekly to teach the group of Vietnamese refugees the nail craft and even helped them secure nail salon jobs in Southern California.

Thursday marks a significant milestone for the nation’s 2.1 million Americans of Vietnamese descent since the first wave of refugees from war-torn Vietnam reached America on April 30, 1975.

“Thursday is a special day to show our gratitude to America and to countless Americans like Tippi Hedren who embraced us and gave us a chance to rebuild our lives after the Fall of Saigon,” Nguyen said. “It’s also a day for the rise of the Vietnamese community in America to help front-line workers conquer COVID-19.”

Visit: http://www.unitedwayoc.org/nailingit

*PHOTO: https://www.Send2Press.com/300dpi/20-0429s2p-nailing-it-300dpi.jpg

*Caption: “The Birds” actress Tippi Hedren with Nailing It for America’s Tam Nguyen and “The Joy Luck Club” star Kieu Chinh.

No celebrity endorsement claimed or implied.

This release was issued through Send2Press®, a unit of Neotrope®. For more information, visit Send2Press Newswire at https://www.Send2Press.com

SOURCE Nailing It For America

Posted

in

,

by

Tags: